Pucuk Kacang Ulam
Rasanya kelat masam dan dimakan bersama sambal belacan dan nasi. Khasiat pucuk gajus dipercayai boleh mengelakkan terkena penyakit kanser membantu penghadaman dan sesuai untuk mereka yang menghidap darah tinggi.
Para penyelidik dari Institut Penyelidikan Hutan Malaysia FRIM membuktikan pucuk.

Pucuk kacang ulam. Pucuk gajus yang biasa dibuat ulam ialah pucuk gajus muda berwarna merah atau merah perang. Ulam boleh ditakrifkan sebagai bahagian tumbuh-tumbuhan yang terdiri dari pucuk daun batang umbut biji buah ubi dan bunga yang dimakan mentah dicelur.

Nasi Ulam Utara Herbed Rice Savoury Food Malaysian Food

Rahsia Alam Ulam Ulaman Ibu Berbicara Makanan Kacang Hijau

Assalammualaikum Salam Sejahtera Dan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Buat Seluruh Rakyat Malaysia Walau Di Mana Sekali Pong Kalian


Komentar
Posting Komentar